تولید خودروهای سفارشی در دنیا به دو روش ذیل انجام می شود که عبارتند از:
1- تیپ: خودروهای تیپ به خودروهایی گفته می شود که در خط تولید روی آنها تغییراتی ایجاد می شود و پس از آن خودرو به صورت آپشن شده از خط خارج می شود. در این روش زمان تولید بسیار اهمیت دارد و باید به گونه ای تنظیم شود که در خط تولید خللی ایجاد نشود .
2- سفارشی (افلاین): در این روش شرکتهای خودرو سازی خط تولید جداگانهای برای تولید خودروهای سفارشی در نظر می گیرند و به منظور اجرای عملیات آپشن، خودرو را از خط تولید خارج نموده و پس از انجام عملیات خودرو مجددا به خط بازگردانده می شود.
مطابق تعاریف ذکر شده، بیشتر تولیدات خودروهای سفارشی در ایران از نوع تیپ بودهاند. خودروهایی نظیر سایپا 132 , 141, 111 در این دسته قرار دارند.
عمده خودروهای موجود در کشور به روش خدمات پس از فروش مجهز به اقلام آپشن می شوند . قسمتی از این خدمات توسط شبکه نمایندگیهای فروش خودروسازان ارائه شده و قسمت عمده آن توسط مراکز و فروشگاههای مربوطه در سطح کشور انجام میشود. به گونهای که مشتریان پس از تحویل خودرو از نمایندگیهای فروش، به بازار مراجعه نموده و اقدام به خرید و نصب اقلام آپشن بر روی خودروهای خود مینمایند.
تیونینگ:
تیونینگ و اسپرت خودروها امروزه به عنوان یک علم پیچیده و حساس در کشورهای پیشرفته دنبال می شود . شرکتهای تیونینگ به دو گروه تقسیم می شوند.
1- این دسته به صورت تخصصی و در زمینه ای خاص فعالیت می کننده . نظیر شرکت Eibach در زمینه سیستم تعلیق , شرکت Sebring در زمینه سیستم اگزوز , Hella در زمینه کیت های ایرو دینامیکی ,KenWood در زمینه سیستم های صوتی تصویری و...
2- دسته دوم آنهایی که به تیونینگ کامل محصولات یک یا چند کمپانی مشغول اند و با استفاده از دانش فنی کارشناسان خود , یک مدل را کاملا تغییر می دهند . دامنه این تغییرات از مشخصات ظاهری گرفته تا مشخصات فنی نظیر سیستم تعلیق و انتقال نیرو و موتور را شامل می شود .